fbpx

Klanten zoeken als zelfstandige

Klanten zoeken als zelfstandige is de grote slaapverstorende, intuïtieve vraag voor iedereen die overweegt om een servicegericht bedrijf te starten. De sector van de industrie kan "hot" zijn en onze persoonlijke credentials en vaardigheden zijn geweldig, maar geen van deze dingen garandeert dat klanten ons voortdurend zullen bellen, sms'en of e-mailen met verzoeken om werk.In plaats van achterover te leunen en te hopen dat er een aantal zullen komen opdagen, moet je proactief zijn, naar buiten komen en de klanten krijgen die je nodig hebt. Hier zijn de zeven beste plaatsen om klanten te vinden:

1) Op uw werkplek.
Talloze kleine bedrijven zijn gestart door werkende professionals die
a) zijn overgestapt van werknemer van een bedrijf naar aannemer of
b) een waardige klant of twee hebben gevonden en met hen ondergedoken zijn om hun eigen bedrijf te vormen.

Dus als u momenteel een werkende professional bent, kunt u een of beide van deze scenario's verkennen. Als u overweegt om aannemer te worden, moet u er echter zeker van zijn dat u duidelijk bent over de verschillen tussen een aannemer en een werknemer vanuit fiscaal oogpunt.

2) Via bedrijfsorganisaties.
Als je op dit moment geen werkrelaties hebt, is dit mijn nummer één advies over hoe je klanten kunt vinden; doe mee en neem deel aan zakelijke en sociale organisaties. U zult op deze manier meer zaken oppakken dan via welke andere methode dan ook, behalve misschien doorverwijzingen als u eenmaal bekend bent. Vergeet niet dat dit niet gaat over het aantal organisaties waar je bij hoort; het gaat over wat je doet binnen de organisaties waar je bij hoort en hoe andere leden je zien. Dus ga niet overhaast naar buiten en sluit je aan bij tien groepen en verwacht dat er gesprekken van nieuwe klanten binnenstromen; kies er maar een paar en neem vrij en volledig deel aan hun werk. En wees geduldig; mensen moeten u leren kennen voordat ze beginnen met het versturen van werk op uw manier.

3) Via uw vrienden en familie.
Als u gezegend bent met veel vrienden en familie die altijd in uw hoekje staan en klaar staan om te helpen als ze dat kunnen, laat ze dan maar. Vertel ze over wat u doet en dat u op zoek bent naar klanten - en vertel ze precies wat die ideale klanten ook zouden zijn. Zelfs als ze zelf geen gebruik kunnen maken van uw diensten, heeft u in ieder geval een betrouwbaar scoutingteam dat het woord over uw bedrijf blijft verspreiden.

4) Door middel van reclame.
Traditionele reclame werkt nog steeds heel goed voor kleine bedrijven. Het is nu net zo belangrijk voor elk klein bedrijf om een website te hebben, als er geen andere reden dan het feit dat zo veel mensen nu hun telefoons, tablets, enz. gebruiken om adressen op het web op te zoeken. Om dezelfde reden is het belangrijk om de volledige kracht van internet directories voor u aan de slag te krijgen. Doe een zoekopdracht voor uw bedrijf in een zoekmachine en zorg ervoor dat uw advertentie volledig en accuraat is in alle lokale directory listings die u kunt vinden.

5) Door middel van uw persoonlijke activiteiten.
Alle groep activiteiten die u en uw familie doen zijn mogelijkheden om klanten te vinden. Neem de tijd om met de andere ouders te praten als je met je kinderen naar het voetbal of de dans gaat. Wees vriendelijk als je in de sportschool bent. Probeer andere mensen te leren kennen en te leren wat hun interesses en zorgen zijn.

6) Door middel van verwijzingen.
Wanneer iemand u belt en zegt: "Ik vraag me af of u ... omdat ... me vertelde dat u zo'n geweldig werk hebt verricht", is het een magisch, perfect moment. Hopelijk zal het u in de loop van uw bedrijf vele malen overkomen; het is echt de beste en gemakkelijkste manier om ooit klanten te krijgen. Helaas, het is alleen iets dat kan gebeuren als je al minstens enkele klanten hebt.
Maar je kunt op zijn minst de doorverwijzingstrein versnellen en meer doorverwijzingen krijgen dan je anders zou hebben gekregen.

7) Via sociale media.
Het beste gebruik van sociale media om klanten te vinden is door gezien te worden als goed geïnformeerd en behulpzaam en momenteel, naar mijn mening, is dat de beste plek om LinkedIn te zijn, waar het gemakkelijk is om groepen te vinden die gerelateerd zijn aan jouw industrie en/of professionele interesses waar je aan kan deelnemen.

Nogmaals, net als bij echte groepen, is participatie de sleutel om mensen ertoe aan te zetten om zaken met je te willen doen. Je kunt dit soort dingen ook doen op Facebook en andere sociale media, maar het is moeilijker.

Hoe u klanten kunt vinden: Twee dingen om te onthouden
Twee punten bij het afsluiten:

Ten eerste, het belangrijkste bij het vinden van klanten is je mindset. Je moet je realiseren dat elke plek waar je naartoe gaat een kans is om klanten te vinden en daarnaar te handelen.
Je hoeft niet opdringerig of onaangenaam te zijn; je hoeft alleen maar vriendelijk, open en bewust te zijn als je een kans krijgt.

Ten tweede, geen van de bovenstaande is direct. Het krijgen van nieuwe klanten is een proces en hoe lang je moet werken aan het proces varieert. Maar als je weet waar je moet kijken en hoe je klanten naar je kunt laten kijken, wordt het proces in ieder geval makkelijker.


De behoefte van uw klant
Meer klanten of minder klanten?

Wilt u meer klanten?

Genereer meer omzet en meer winst via:

  • Gerichte campagnes via social media 
  • Content creatie voor Facebook & site
  • Online jaarprogramma's
  • Ontwikkeling van originele Video-Content

 

mediaspot op youtube

 

Hulp nodig?

Wilt u bekijken of we uw verhaal bij uw klanten kunnen brengen?

Stel uw vraag en we helpen u verder...

Uw adres ontbreekt.
Uw email adres ontbreekt.
Invalid Input
Uw bericht ontbreekt.
Invalid Input

logo m

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ombeekhof 49
9040 Gent, België
BE 0818.942.195

Netwerk

Mediaspot BVBA © 2019 · Wettelijke vermeldingen · Aanmelden · Webdesign Galia