fbpx

Producten verkopen via Facebook

Als u een online winkel heeft, of er een wilt opzetten, is het gebruik van Facebook een makkelijke en effectieve manier om uw verkoop te stimuleren. Facebook Store is een pagina waarmee u uw producten kunt verkopen om een breder klantenbestand te bereiken. Misschien heb je dit ook wel eens Facebook Shop genoemd - dit is precies hetzelfde, net onder een iets andere naam.

Je vraagt je misschien af waarom je een Facebook Store wilt maken. Het is toch genoeg om een geweldige e-commerce website te hebben? Denk dan nog eens goed na! Facebook heeft meer dan 2 miljard actieve gebruikers per maand. Dat zijn dus héél veel potentiële klanten! Met al die gebruikers is het de moeite waard om een Facebook Store-pagina op te zetten om hen aan te spreken en hun eigen stijl in te voeren. Maar wat is de beste manier om dit te doen? 

Er zijn twee manieren om te verkopen op Facebook:


1 - Gebruik het platform van Facebook zelf om je Facebook Store te maken, producten te adverteren en een winkelwagentje op te zetten om betalingen aan elkaar te koppelen. Dit is een meer eenvoudige manier van verkopen.

2 - Gebruik een e-commerce websitebouwer om een online winkel te maken en koppel vervolgens automatisch uw producten aan uw Facebook Store-pagina. Dit vereist weinig technische kennis en is eenvoudig op te zetten en te beheren.

Wij raden optie twee aan. Het is beter om een e-commerce bouwer als Shopify te gebruiken om via Facebook te verkopen: niet alleen is deze optie een stuk eenvoudiger, maar het geeft uw online bedrijf een veel uitgebreidere online aanwezigheid.

Facebook heeft beperkte e-commerce functies in vergelijking met deze gespecialiseerde website bouwers. Bijvoorbeeld, het heeft minder betalingsmogelijkheden voor uw klanten om uit te kiezen, u kunt alleen fysieke producten verkopen, en sommige opties zijn alleen beschikbaar in de VS.

Door uw online winkel aan te sluiten op uw Facebook Store, krijgt u het beste van beide werelden!
In dit artikel nemen we je mee door wat het betekent om via Facebook te verkopen. We raden de drie beste e-commerce bouwers aan om verbinding te maken met je Facebook Store en laten je zien hoe je je winkel met elk van hen kunt opzetten.

We bespreken ook hoe je dit met Wix kunt doen, en we beantwoorden een aantal veelgestelde vragen (FAQ's), zodat je nog meer vragen kunt beantwoorden. Laten we nu beginnen met de wereld van Facebook verkopen..... 

Wat is een Facebook Store?


Met een Facebook-winkel kun je producten verkopen via je Facebook-pagina.


U kunt een Facebookpagina voor uw bedrijf instellen die losstaat van uw persoonlijke Facebook-account.
Ik ga hier niet in op het opzetten van een Facebook Business Page, daarvoor kunnen we je doorverwijzen naar ons online-Facebook jaarprogramma waar we daar uitgebreid op in gaan.

Zodra je je Facebook Business Page hebt ingesteld, kun je beginnen met verkopen op Facebook door op deze pagina een tabblad voor je winkel aan te maken. Wanneer mensen je Facebookpagina bezoeken, kunnen ze op je winkel tabblad klikken en direct producten kopen in je Facebook Store.

Het spreekt voor zich dat je je Facebook-publiek / community moet laten groeien als onderdeel van je algemene bedrijfsmarketingplan, zodat mensen in je Facebook Store kunnen kopen. Het betrekken van uw Facebook-community is een uitstekende manier om uw bedrijf te laten groeien. Facebook maakt het super gemakkelijk voor u om u te richten op gebruikers met specifieke interesses, en het maakt het delen (virale marketing) van uw inhoud veel gemakkelijker dan het vasthouden aan een enkel platform. 

Website bouwers:
de beste manier om te beginnen met verkopen op Facebook


E-commerce website bouwers hebben gespecialiseerde functies en functies om de online aanwezigheid van uw bedrijf te maximaliseren. Als u uw Facebook Store rechtstreeks via Facebook aanmaakt, zijn er beperkingen voor u en uw klanten: deze omvatten een gebrek aan synchronisatie- en betalingstypes, evenals een lagere kwaliteit van de productafbeeldingen.

Door een Shopify website te koppelen aan uw Facebook Store kunt u deze frustraties echter vermijden. U zult hetzelfde brede publiek aanspreken, terwijl u de geavanceerde e-commercefuncties die bij een gespecialiseerde bouwer horen, behoudt.

Door gebruik te maken van een website builder om uw Facebook Store aan te sluiten, zullen alle aankopen automatisch uit uw inventaris komen. Dit zal het beheer van uw winkel een stuk makkelijker maken! U kunt uw kassa op de Facebook-pagina houden om het voor de gebruiker zo eenvoudig mogelijk te houden, of u kunt klanten naar de kassa van uw eigen website sturen om een breder scala aan betaalmethoden te introduceren. 

Dus wat is de makkelijkste manier om te beginnen met verkopen op Facebook?


Websitebouwers stellen u in staat om uw Facebook Store snel en eenvoudig in te richten, zonder dat u hoeft te rommelen met codering. Het eerste wat je moet doen is een Facebook Business Page opzetten. Dit is essentieel voor de verkoop via Facebook en het maken van je Facebook Store. Dan hoef je alleen nog maar een app toe te voegen aan je online winkel en je verkoopt in een mum van tijd op Facebook! 

Verkopen op facebook


Met behulp van een website bouwer is verkopen op Facebook kinderspel!
Weet u niet zeker wat een websitebouwer is? Simpel gezegd, een websitebouwer is de snelste, gemakkelijkste en goedkoopste manier om een website of online winkel te maken. Het nog betere nieuws is? Er zijn een aantal online winkelbouwers die al uw producten automatisch kunnen koppelen aan uw Facebook Store.

Bekijk ze hieronder:

Shopify - onze hoogst gewaardeerde e-commerce website bouwer
BigCommerce - een droom voor bedrijven die grote aantallen producten online willen verkopen
Squarespace - perfect voor creatieve bedrijven dankzij de toonaangevende sjablonen en ontwerpen


Wij raden deze drie e-commerce bouwers aan omdat zij top level service bieden voor een breed scala aan bedrijven. Shopify is de top all-round optie voor elk online bedrijf, en heeft meer dan 1 miljoen actieve gebruikers wereldwijd. BigCommerce's krachtige functies en indrukwekkende app store maakt het een populaire keuze voor grote bedrijven die een uitgebreide inventaris beheren. En Squarespace is ideaal voor creatieve bedrijven, met zijn hoge kwaliteit ontwerpen en verzendkosten calculator.

Zodra u uw eigen online winkel heeft gebouwd, kunt u uw aanwezigheid uitbreiden door het opzetten van een Facebook Store om te beginnen met de verkoop op Facebook. Als u een online winkelbouwer hebt gebruikt om uw e-commerce winkel te creëren, worden alle wijzigingen of updates die u aan uw producten aanbrengt automatisch doorgeschoven naar uw Facebook Store.
Het voordeel hiervan is dat je je product maar één keer hoeft bij te werken en je Facebook Store wordt ook naadloos geüpdatet - wat je tijd bespaart!

We hebben Shopify, BigCommerce en Squarespace in deze gids opgenomen als onze aanbevolen online winkelbouwers die goed werken met Facebook. Zou je graag een Facebook shop starten maar bent nog helemaal niet op de hoogte van alle mogelijkheden en functies wat Facebook te bieden heeft kunnen we je aanraden ons Facebook Strategie jaarprogramma te volgen. Volg ons op Facebook en deel dit artikel op jullie tijdlijn, dank... groeten David


Klanten zoeken via het internet
Hoe maak je een verkooppagina?

Wilt u meer klanten?

Genereer meer omzet en meer winst via:

  • Gerichte campagnes via social media 
  • Content creatie voor Facebook & site
  • Online jaarprogramma's
  • Ontwikkeling van originele Video-Content

 

mediaspot op youtube

 

Hulp nodig?

Wilt u bekijken of we uw verhaal bij uw klanten kunnen brengen?

Stel uw vraag en we helpen u verder...

Uw adres ontbreekt.
Uw email adres ontbreekt.
Invalid Input
Uw bericht ontbreekt.
Invalid Input

logo m

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ombeekhof 49
9040 Gent, België
BE 0818.942.195

Netwerk

Mediaspot BVBA © 2019 · Wettelijke vermeldingen · Aanmelden · Webdesign Galia