fbpx

Video levert je resultaten op, Sneller dan elk ander medium!

Video levert je resultaten op! Sneller dan elk ander medium….
Video's zijn wat mensen het meest willen zien. De betrokkenheid is langer en intenser dan bij andere soorten content.

U kunt bijvoorbeeld gepersonaliseerde korte video's verzenden naar uw volgers.
Een social-mediamanager heeft heel veel verantwoordelijkheden. Weinigen van hen omvatten het ontwerpen van een complete sociale media-strategie, het handhaven van het merkimago en het beoordelen van de effectiviteit van de strategieën.

Een marketingmanager moet ook de veranderende trends bijhouden om de CTR's te verbeteren. Een van de nieuwste trends in het sociale ecosysteem is videomarketing. Hier praat ik over een paar video-marketingstrategieën die je als social-media manager moet omarmen om de omzet van je bedrijf te vergroten.

Maar waarom video's?
Is videomarketing niet duur en ingewikkeld?


Dit zijn de vragen die kunnen rijzen in het hoofd van een marketeer. Dus laten we eerst begrijpen waarom een ​​social-mediamanager zijn tijd, geld en inspanningen moet investeren in videomarketing.

Een video helpt u om informatie snel en in een vereenvoudigd formaat aan uw doelgroep te leveren. Vereenvoudiging zal mensen naar uw sociale kanalen trekken. Een hoogwaardige, informatieve video met een overtuigende call-to-action kan een kijker naar uw website leiden. Verkeer van video's is een van de meest succesvolle lead generation-strategieën gebleken.

Laten we eens kijken naar enkele van de video-marketingstatistieken die dit feit bewijzen:

Een video is 53 keer waarschijnlijker dan een tekstartikel dat wordt weergegeven op pagina één van Google.
90% van de online gebruikers zegt dat productvideo's helpen om te beslissen.
De gemiddelde online gebruiker besteedt elke maand meer dan 16 minuten aan het bekijken van videoadvertenties.
36% van de online consumenten vertrouwt videoadvertenties.
Dus vul je marketing funnel aan met de volgende video-marketingstrategieën:


1. Maak gebruik van YouTube

YouTube is na Google de grootste zoekmachine op het internet.
Maak daar aub gebruik van, het is GRATIS en kan zelf iets opbrengen wanneer je het goed aanpakt.
Bij mediaspot hebben we jaren geleden een kanaal opgestart. Ondertussen hebben we duizenden abonnees en miljoenen views!
https://www.youtube.com/c/MEDIASPOT1

Er zijn verschillende soorten video's die u op het YouTube-kanaal van uw bedrijf kunt plaatsen:
Aan de slag Video's
Product-demo video's
Tutorial of Explainer video's
How-to-video's
Instructie video's
Webinars
Video's van experts of werknemers uit de industrie
Video's achter de schermen
Realtime video's
Video's met informatie over uw bedrijf
Bedrijfs eventvideo's

TIPS

1. Plaats video's van
hoge kwaliteit om kijkers aan te trekken. Het regelmatig onderhouden van de kanaalfeed zal kijkers aanmoedigen zich te abonneren op je kanaal. Vergeet niet om deze video's te delen op je andere sociale platforms!


2. Maak gebruik van gesponsorde video-advertenties op sociale platforms
Sociale platforms zijn een krachtige marketingtool voor bedrijven. Vandaag is het van vitaal belang voor alle bedrijven om actief aanwezig te zijn op sociale kanalen om merkbekendheid te vergroten en de verkoop te stimuleren.
Een van de beste manieren om je bedrijf te laten horen op sociale netwerken is door gebruik te maken van betaalde advertenties. Facebook-berichten inclusief een video genereren ongeveer 100% meer betrokkenheid dan de gemiddelde post.
De beheerder van je sociale media kanaal moet 'targetingopties voor doelgroepen' instellen om videoadvertenties aan de juiste doelgroep te tonen. Zorg ervoor dat je video kort, relevant, waardevol is en een goede call-to-action bevat.


3. Stuur gepersonaliseerde korte video's naar uw volgers
Alle sociale media marketeers zijn zich bewust van het feit dat sociale platforms langst de twee richtingen werkt. Het mag niet alleen worden gebruikt voor het promoten van producten of diensten. Een merk moet deze platforms ook gebruiken om contact te maken met hun sociale volgers. Vele bedrijven houden zich meestal bezig met sociale volgers door gebruik te maken van tekst ads. Je kunt beter denken aan het sturen van gepersonaliseerde video's. Met gepersonaliseerde video's kunt u als geen ander vertrouwen met uw kijkers opbouwen. De persoonlijke benadering zorgt ervoor dat ze zich speciaal voelen.


4. Maak gebruik van video's gemaakt door gebruikers!
"Een merk is niet meer wat we de consument vertellen - het is wat consumenten elkaar vertellen dat het is." - Scott Cook

Door gebruikers gegenereerde video's is de beste manier om uw bedrijf te promoten. Managers van sociale media kunnen een wedstrijd houden op de sociale platforms van het merk. Vraag klanten om deel te nemen aan deze wedstrijd om video's te verzenden met behulp van het product van uw bedrijf. Publiceer de video van de winnaar van de wedstrijd op de startpagina van uw website. Deze reclame werkt als een hefboom voor je bedrijf! Door gebruikers gegenereerde video's wekken vertrouwen bij potentiële klanten. Deze marketingtactiek stelt uw klanten dus in staat uw ambassadeurs te zijn. Statistieken bewijzen dat video's krachtiger zijn dan tekst als het gaat om het beïnvloeden van online shoppers. Bovendien zal de door de klant gegenereerde video helpen bij het opbouwen van betere klantenrelaties. 

De andere tactiek is om klanten te vragen unboxing-video's te sturen. Unboxing-video's zorgen voor een gevoel van anticipatie bij kijkers. Door dergelijke video's te bekijken, worden potentiële kopers ertoe aangezet te kopen om een ​​vergelijkbare ervaring te hebben.


5. Maak gebruik van Instagramverhalen en Snapchat-verhalen
Instagram en Snapchat zijn merkvriendelijke sociale platforms. Een van de meest gebruikte kenmerken van deze sociale platforms door merken is - 'Verhalen'.

Merken delen een korte video van 10 seconden met hun doelgroep om de verkoop te stimuleren. De video's die zijn gemaakt en gepost op deze platforms onder 'Verhalen' verdwijnen na 24 uur. Deze geüploade verhalen hebben geen like- of share-knop.
We weten dat mensen de voorkeur geven aan het bekijken van verhalen in plaats van regelmatige Instagram- of Snapchat-updates. Gebruikersvoorkeur is de reden dat veel sociale media marketeers deze functie gebruiken om hun verkoopcijfers te promoten. Afhankelijk van uw doelgroep grootte is het mogelijk om vanuit de verhalen naar uw site te linken.

Deel sterke, creatieve korte video's op deze platforms om het verkeer naar uw site te verbeteren en conversies voor uw verkopen te stimuleren. Zorg ervoor dat u aan het einde van de video een call to action knop hebt om de potentiële klant aan te moedigen om de aankoop te doen.

Heeft u geen groot marketingbudget? Geen probleem
Videomarketing kan te duur en complex lijken. Dus de vraag is hier: hoe kunnen socialemedia managers met een kleiner budget video marketingcampagnes omarmen?

Het goede nieuws is dat video-marketing ook op kleinere schaal kan plaatsvinden. U kunt een kwaliteitsvideo maken op uw smartphone. Tegenwoordig zijn er veel apps beschikbaar in de App Stores die u kunnen helpen bij het maken van korte video's van hoge kwaliteit.

U hebt geen groot marketingbudget nodig voor 'Verhalen' en door gebruikers gegenereerde video's. Instagram en Snapchat 'Verhalen' zijn slechts een verzameling foto's.

Het winnen van sociale volgers met video-marketingstrategieën
Vergeet tekstuele inhoud. Vergeet afbeeldingen. Als u leads wilt genereren en sociale volgers wilt omzetten in klanten, is video marketing het antwoord.  Volgens statistieken was 74% van al het internetverkeer video in 2017. Het is dus van vitaal belang voor alle bedrijven, groot of klein, om nu video-marketingstrategieën te omarmen!

Klanten zoeken als zelfstandige

Wilt u meer klanten?

Genereer meer omzet en meer winst via:

  • Gerichte campagnes via social media 
  • Content creatie voor Facebook & site
  • Online jaarprogramma's
  • Ontwikkeling van originele Video-Content

 

mEER INFORMATIE

 

Hulp nodig?

Wilt u bekijken of we uw verhaal bij uw klanten kunnen brengen?

Suur een mail naar hello@mediaspot.be en we beanwoorden uw vraag zo snel mogelijk.

logo m

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ombeekhof 49
9040 Gent, België
BE 0818.942.195

Netwerk

Mediaspot bv. © 2023 · Wettelijke vermeldingen · Aanmelden · Webdesign Galia