fbpx

e-commerce via Facebook

Als je een online winkel hebt, of er één wilt opzetten, is het gebruik van Facebook een makkelijke en effectieve manier om je verkoop te stimuleren. Facebook Store is een pagina waarmee je jouw producten kunt verkopen om een breder publiek te bereiken. Misschien heb je dit ook wel eens Facebook Shop genoemd - dit is precies hetzelfde, net onder een iets andere naam.

Je vraagt je misschien af waarom je een Facebook Store wilt maken. Het is toch genoeg om een geweldige e-commerce website te hebben? Denk dan nog eens goed na! Facebook heeft meer dan 2 miljard actieve gebruikers per maand. Dat zijn dus héél veel potentiële klanten! Met al die gebruikers is het de moeite waard om een Facebook Store-pagina op te zetten om hen aan te spreken. Maar wat is de beste manier om dit te doen? 

Er zijn twee manieren om te verkopen op Facebook:


1 - Gebruik het platform van Facebook zelf om je Facebook Store te maken, producten te adverteren en een winkelwagentje op te zetten om betalingen aan elkaar te koppelen. Dit is een meer eenvoudige manier van verkopen.

2 - Gebruik een e-commerce websitebouwer om een online winkel te maken en koppel vervolgens automatisch jouw producten aan je Facebook Store-pagina. Dit vereist weinig technische kennis en is eenvoudig op te zetten en te beheren.

Wij raden optie twee aan. Het is beter om een e-commerce webshop te gebruiken om via Facebook te verkopen: niet alleen is deze optie een stuk eenvoudiger, maar het geeft je online bedrijf een veel uitgebreidere online aanwezigheid.

Facebook heeft beperkte e-commerce functies in vergelijking met deze gespecialiseerde webshops. Bijvoorbeeld, het heeft minder betalingsmogelijkheden voor je klanten om uit te kiezen, je kunt alleen fysieke producten verkopen, en sommige opties zijn alleen beschikbaar in de VS.

Door je online winkel aan te sluiten op jouw Facebook Store, krijg je het beste van beide werelden!
In dit artikel nemen we je mee wat het betekent om via Facebook te verkopen. We raden de drie beste e-commerce webshop aan om verbinding te maken met je Facebook Store en laten je zien hoe je jouw winkel met elk van hen kunt opzetten.

We bespreken ook hoe je dit met Wix kunt doen, en we beantwoorden een aantal veelgestelde vragen (FAQ's). Laten we nu beginnen met de wereld van Facebook verkopen..... 

Wat is een Facebook Store?


Met een Facebook-winkel kun je producten verkopen via je Facebook-pagina.


Je kunt een Facebookpagina voor jouw bedrijf instellen dat losstaat van je persoonlijk Facebook-account.
Ik ga hier niet verder op in hoe je een Facebook Business Page moet maken, daarvoor kunnen we je doorverwijzen naar ons online-Facebook jaarprogramma waar we daar uitgebreid op in gaan.

Zodra je je Facebook Business Page hebt ingesteld, kun je beginnen met verkopen op Facebook door op deze pagina een tabblad voor je winkel aan te maken. Wanneer mensen je Facebookpagina bezoeken, kunnen ze op je winkel tabblad klikken en direct producten kopen in je Facebook Store.

Het spreekt voor zich dat je jouw Facebook-publiek / community moet laten groeien als onderdeel van je algemene bedrijfs-marketingplan, zodat mensen in je Facebook Store kunnen kopen. Het betrekken van je Facebook-community is een uitstekende manier om jouw bedrijf te laten groeien. Facebook maakt het super gemakkelijk voor jou om je te richten op gebruikers met specifieke interesses, en het maakt het delen (virale marketing) van jouw content veel gemakkelijker dan gelijk welk ander platform. 

Website bouwers:
de beste manier om te beginnen met verkopen op Facebook


E-commerce webshop bouwers hebben gespecialiseerde functies en functies om de online aanwezigheid van jouw bedrijf te maximaliseren. Als je jouw Facebook Store rechtstreeks via Facebook aanmaakt, zijn er beperkingen voor jou en je klanten: deze omvatten een gebrek aan synchronisatie- en betalings mogelijkheden, evenals een lagere kwaliteit van de productafbeeldingen.

Door een webshop te koppelen aan je Facebook Store kun je deze frustraties echter vermijden. Je zult hetzelfde brede publiek aanspreken, terwijl je de geavanceerde e-commercefuncties die bij een gespecialiseerde webshop's horen, behoudt.

Door gebruik te maken van een webshop om je Facebook Store aan te koppelen, zullen alle aankopen automatisch uit je inventaris komen. Dit zal het beheer van je winkel een stuk makkelijker maken! Je kunt jouw kassa op de Facebook-pagina houden om het voor de gebruiker zo eenvoudig mogelijk te houden, of je kunt klanten naar de kassa van jouw eigen webshop sturen om een breder scala aan betaalmethoden te kunnen gebruiken. 

Dus wat is de makkelijkste manier om te verkopen via Facebook?


Webshop's stellen je in staat om jouw Facebook Store snel en eenvoudig in te richten, zonder dat je hoeft te rommelen met codering. Het eerste wat je moet doen is een Facebook Business Page opzetten. Dit is essentieel voor de verkoop via Facebook en het maken van je Facebook Store. Dan hoef je alleen nog maar een app toe te voegen aan je online winkel en je verkoopt in een mum van tijd op Facebook! 

Verkopen op facebook


Met behulp van een webshopbouwer is verkopen op Facebook kinderspel!
Weet je niet zeker wat een webshopbouwer is? Simpel gezegd, een webshopbouwer is de snelste, gemakkelijkste en goedkoopste manier om een website of online winkel te maken. Het nog betere nieuws is, er zijn een aantal online webshop bouwers die al jouw producten automatisch kunnen koppelen aan je Facebook Store.

Bekijk ze hieronder:

Shopify - onze hoogst gewaardeerde e-commerce website bouwer
BigCommerce - een droom voor bedrijven die grote aantallen producten online willen verkopen
Squarespace - perfect voor creatieve bedrijven dankzij de toonaangevende sjablonen en ontwerpen


Wij raden deze drie e-commerce bouwers aan omdat zij top level service bieden voor een breed scala aan bedrijven. Shopify is de top all-round optie voor elk online bedrijf, en heeft meer dan 1 miljoen actieve gebruikers wereldwijd. BigCommerce's krachtige functies en indrukwekkende app store maakt het een populaire keuze voor grote bedrijven die een uitgebreid product aanbod hebben. En Squarespace is ideaal voor creatieve bedrijven, met zijn hoge kwaliteit aan voorontwerpen en verzendkosten calculator.

Zodra je jouw eigen online winkel hebt gebouwd, kun je jouw aanwezigheid uitbreiden door dit te koppelen aan je Facebook Store. Als je een online winkelbouwer hebt gebruikt om je e-commerce winkel te creëren, worden alle wijzigingen of updates die je aan jouw producten aanbrengt automatisch aangepast in je Facebook Store.
Het voordeel hiervan is dat je jouw product maar één keer hoeft bij te werken en je Facebook Store wordt ook naadloos geüpdatet - wat je tijd bespaart!

We hebben Shopify, BigCommerce en Squarespace in deze gids opgenomen als onze aanbevolen online winkelbouwers die goed werken met Facebook. Zou je graag een Facebook shop starten maar bent nog helemaal niet op de hoogte van alle mogelijkheden en functies wat Facebook te bieden heeft kunnen we je aanraden ons Facebook Strategie jaarprogramma te volgen. Volg ons op Facebook en deel dit artikel op jullie tijdlijn, dank... groeten David


Klanten zoeken via het internet
Hoe maak je een verkooppagina?

Wilt u meer klanten?

Genereer meer omzet en meer winst via:

  • Gerichte campagnes via social media 
  • Content creatie voor Facebook & site
  • Online jaarprogramma's
  • Ontwikkeling van originele Video-Content

 

mEER INFORMATIE

 

Hulp nodig?

Wilt u bekijken of we uw verhaal bij uw klanten kunnen brengen?

Suur een mail naar hello@mediaspot.be en we beanwoorden uw vraag zo snel mogelijk.

logo m

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ombeekhof 49
9040 Gent, België
BE 0818.942.195

Netwerk

Mediaspot bv. © 2023 · Wettelijke vermeldingen · Aanmelden · Webdesign Galia