fbpx

Wat is online marketing?

Mediaspot is een online marketing bureau gelegen in Gent en is opgericht in 2009. Om je wegwijs te maken in wat online marketing is hebben we onderstaand artikel geschreven voor jullie.

De verschillende soorten van online marketing & waarom je ermee moet beginnen!
Online marketing is de kunst en wetenschap van het verkopen van producten en/of diensten via digitale netwerken, zoals het internet en mobiele telefoonnetwerken. De kunst van online marketing is het vinden van de juiste online marketing mix van strategieën die je doelgroep aanspreken en zich daadwerkelijk vertalen in verkoop.

De wetenschap van online marketing is het onderzoek en de analyse die gaat in zowel het kiezen welke van de online marketing strategieën te gebruiken en het meten van het succes van deze strategieën.

Zoekmachine Marketing

Zoekmachinemarketing omvat Search Engine Optimization (SEO) en Search Engine Advertising (SEA). SEO is het proces van het afstemmen van je bedrijfswebsite, zodat deze hoger scoort in de zoeklijsten wanneer potentiële klanten zoektermen invoeren die overeenkomen met je productaanbod. SEO is gratis. SEA is betaalde zoekmachine marketing - voor een (meestal) pay-per-click fee, zal zoekmachines zoals Google je advertentie weergeven wanneer een gebruiker een zoekopdracht invoert met behulp van één van je zoekwoorden. SEM statistieken kunnen uitstekende feedback geven over de effectiviteit van je advertentie, zoals de click-through rate (het aantal keer dat je advertentie is aangeklikt versus het aantal keer dat de pagina met de advertentie is bekeken). DOWNLOAD HIER GRATIS ONZE SEO GIDS

Online adverteren

Hoewel er nog steeds banner advertenties op het internet zijn, zijn er ook andere opties beschikbaar, zoals tekstadvertenties. Verschillende sociale media kanalen, zoals Facebook, bieden ook hun eigen reclameplatformen aan.

E-mailmarketing

Zodra je een abonneelijst hebt van potentiële klanten die geïnteresseerd kunnen zijn in je producten of diensten, is e-mailmarketing een zeer effectieve manier om je boodschap over te brengen. Je kunt ze op de hoogte houden van bedrijfsnieuws, komende evenementen en speciale aanbiedingen. Je kunt nieuwsbrieven en aangepaste product- of serviceaanbiedingen versturen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van de klant.

Social Media Marketing

Social media platforms zoals Twitter, Facebook, LinkedIn en Pinterest, om er maar een paar te noemen, zijn allemaal mogelijkheden voor online marketing. Social media is als een gesprek, het vereist actieve deelname in plaats van alleen het plaatsen van advertenties voor je producten of diensten.

Bloggen

Het hebben van een zakelijke blog is een andere manier om met je klanten te converseren en hen op de hoogte te houden van je producten of diensten. Een blog kan worden gebruikt om advies te geven en nuttige feedback te krijgen. Microblogs zijn een subset van blogs - normaal gesproken bestaande uit korte tekstupdates per e-mail, instant messaging of Twitter.

Waarom je online aanwezigheid nodig hebt!

Online marketing wordt steeds belangrijker voor alle soorten kleine bedrijven. In het verleden was internetmarketing iets wat lokale bedrijven terecht konden negeren. Als lokaal bedrijf had het geen zin om tijd en geld te verspillen aan online marketing.

Nu met de toenemende lokale zoekopdrachten door de nieuwe gewoonte van mensen om eerst op het internet te zoeken, is het nog belangrijker. Bedrijven die niet aan online marketing doen zullen steeds verder achterop geraken t.o.v hun concurrenten.

Afgezien van online adverteren, is je online reputatie zeer belangrijk, zelfs als je geen zaken doet via het internet - voordat een nieuwe klant besluit om je bedrijf te bezoeken zullen ze steeds meer en meer je online reviews controleren, dus het opbouwen van een reputatie voor kwaliteit en klantenservice is erg belangrijk. Ongelukkige klanten hebben meer kans om online reviews achter te laten dan tevreden klanten, dus het hebben van een sterke reputatie en veel positieve online reviews is van vitaal belang voor zakelijk succes in de digitale wereld van vandaag.


Wil je meer informatie of hulp bij je online marketing, kun je bij mediaspot terecht voor je online marketing. Klik hier voor online marketing hulp.

Volg ons op Facebook en deel dit artikel op jullie tijdlijn, dank... groeten David

Wat doet een online-marketeer?
Tips voor een succesvol eigen bedrijf!

Wilt u meer klanten?

Genereer meer omzet en meer winst via:

  • Gerichte campagnes via social media 
  • Content creatie voor Facebook & site
  • Online jaarprogramma's
  • Ontwikkeling van originele Video-Content

 

mEER INFORMATIE

 

Hulp nodig?

Wilt u bekijken of we uw verhaal bij uw klanten kunnen brengen?

Suur een mail naar hello@mediaspot.be en we beanwoorden uw vraag zo snel mogelijk.

logo m

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ombeekhof 49
9040 Gent, België
BE 0818.942.195

Netwerk

Mediaspot bv. © 2023 · Wettelijke vermeldingen · Aanmelden · Webdesign Galia